BODYSHAPE

Wat is Bodyshape?
Bodyshape is een conditietraining op muziek waarbij de nadruk ligt op spierversterkende oefeningen. Er wordt ook gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichten en elastieken. Door oefeningen wordt het spieruithoudingsvermogen groter. Ook de kracht en lenigheid nemen toe.

Voor wie is Bodyshape?
Bodyshape is geschikt voor iedereen. De weerstand kan immers aangepast worden bijvoorbeeld met meer of minder gewicht. Een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam zonder ingewikkelde choreografie.

Een Bodyshape les begint met een warming-up van ongeveer een kwartier. De oefeningen in dit gedeelte van de les zijn er op gericht de doorbloeding van de spieren te bevorderen en de hartslag en ademhaling te verhogen. Tegelijk geeft de instructeur aanwijzingen voor een goede techniek en lichaamshouding.

Na de warming-up worden spierversterkende oefeningen gedaan. In iedere les wordt aandacht besteed aan benen, billen, borst en buik. Ook schouders, armen en rug komen aan bod. Door het verstevigen van de spieren worden blessures voorkomen en zelfs rugklachten kunnen verdwijnen.

De les wordt afgesloten met een cooldown van ongeveer 5 minuten. De hartslag en de ademhaling worden terug gebracht naar hun normale niveau. Aan het einde van de les worden stretchoefeningen gedaan om de spieren tot rust te brengen.

De Bodyshape les wordt 4 weken herhaald. Je merkt dan dat er vooruitgang is. Er is meer weerstand mogelijk, je houdt het langer vol. Na 4 weken volgt een nieuwe les met andere oefeningen, want het is belangrijk om de spieren steeds op verschillende manieren te blijven prikkelen.

Waarom Bodyshape?
Het resultaat is snel merkbaar. Een plattere buik, een dalend vetpercentage,  stevige borsten, achterwerk en dijbenen. Het leuke van Bodyshape is dat je samen met anderen bezig bent. Gezellig, stimulerend en je leert andere mensen kennen. Bovendien kun je toch in je eigen tempo werken door de individuele aandacht die je krijgt.

impessie BODYSHAPE

FOTOGALERIJ

Hiernaast zie je een impressie van de bodyshape lessen. Klik op de foto om de slider te activeren…

Nieuws

Wie geeft deze training en Wanneer is het?

Gerda Kersten

Gerda Kersten

Lestijden Bodyshape (volwassenen)

Locatie:
Achterste spelzaal Sporthal Heidepark Lemelerveld

Woensdag
19.00 uur tot 20.00 uur – Bodyshape